Jawel, ook bij duikclub Koraalduivels worden de nieuwkomers gedoopt. In Ekeren werden de ‘groentjes’ onderworpen aan hun eerste duik in open water. Voor de ene was het doel kennismaken met een hele nieuwe wereld, voor de andere was opnieuw heelhuids boven water komen de prioriteit.

27 oktober was D-day voor Dimitri, Laurine, Laurent en Pieter-Jan. Samen trokken we met een hele delegatie Koraalduivels naar de put van Ekeren, place to be voor beginners. Volgeladen reden we door de buien heen richting Antwerpen. We beseften meteen dat de volumewagen in de toekomst nog goed van pas zou komen. Na de briefing, het omkleden en de materiaalcheck was het tijd voor ‘le moment suprême’. Onze eerste duiksprong werd allesbehalve een sprong in het duister. Zowel in de letterlijke als figuurlijke betekenis van het woord. Negatieve stress was ver te zoeken. Te allen tijde stelden de instructeurs ons op ons gemak. Op die manier genoten we optimaal van het helder water met op vele plaatsen een uitstekend zicht. Gedurende tientallen minuten gaven we onze ogen ruim de kost. Vissen, schelpen, kreeften, … Het waren één van de vele zaken die we tijdens ons avontuur zijn tegengekomen.

Na onze doopduik voelden we ons als een kind die zijn eerste goal had gemaakt. Of we nu acht meter of dertien meter diep waren geraakt, de vreugde was er niet minder om. Vanaf nu hoorden we er ‘echt’ bij en waren we verlost van het etiket ‘groentje’. Wat ons voornamelijk opviel, was de enorme hechtheid van de groep, de dynamische sfeer en de vele mensen die het mogelijk hebben gemaakt om van deze 27 oktober een onvergetelijke dag te maken. De schitterende foto’s van Myriam, de heerlijke soep van Guido, … Het deed ons beseffen dat duiken meer is dan alleen je kopje onder water steken. Het is het ganse gebeuren die het tot een super hobby/sport maakt. Met de volgende doopduik in het achterhoofd en onze oprechte bedankingen, keerden we als trotse en fiere Koraalduivels huiswaarts. (pjs)